10 Aralık 2019 Salı

Yurt Dışında Master Yapmak!

Günümüzde öğrenciler artık yüksek lisans eğitimi için  rotasını yurt dışına çevirmeye başladı. Amerika, Kanada, İngiltere Ve Almanya yurtdışında yüksek lisans yapmak isteyen öğrencilerin öncelikli tercihi oluyor.  Elbette yurtdışında eğitim almak pek çok açıdan öğrencilere ciddi bir avantaj kazandırıyor. Özellikle ülkelerine döndüklerinde ve iş hayatına başladıklarında rakiplerinden bir adım önde olmaları yurtdışında master yapmanın avantajları arasında en önemli olanıdır.



Dünyanın farklı ülkelerinde master eğitimi  aldıktan sonra staj yapmaya da iş imkanlarına doğuyor olması da önemli bir avantaj olarak karşımıza çıkıyor. Özellikle iş fırsatlarını değerlendirmek isteyen gençler  yurt dışında kalmak ve kariyer hayatına al yurtdışında başlamak isteyebiliyor.  Bunun için öncelikle seçilen herhangi bir ülkede yüksek lisans eğitimi almış olmak gerekiyor. Farklı bir ülkenin kültürünü yerinde tanımak ve aynı zamanda dünyanın pek çok farklı ülkesinden insanlarla tanışmak bu avantajlar arasında en önemli olanlardan biridir.

Özellikle popüler ülkeler tercih edildiğinde pek çok farklı ülkeden dostlar edinmeniz mümkün  olabilir.  Yurtdışında yüksek lisans eğitimi yapmaktan söz ederken yabancı dil konusuna da değinmek gerekiyor.  Yabancı dili kusursuz bir şekilde konuşabilmek elbette son derece önemli bir avantajdır.  Öğrenciler ister istemez zorunlu olarak yabancı dil konuşmak durumunda kalıyor ve böylelikle eğitim aldıkları süre içerisinde yabancı dil bilgilerini ciddi düzeyde geliştiriyor. Günlük hayatta her daim pratik yapabildikleri için  gramer problemi de yaşanmıyor.

Yurtdışında Yüksek Lisans Eğitimi Ne Kadar Sürüyor?

Bu sorunun yanıtı hangi ülkeyi tercih ettiğinize bağlı olarak değişkenlik gösterebilir. Ancak genel olarak  yurtdışında yüksek lisans eğitiminin bir ya da iki yıl sürdüğünü belirtebiliriz. Avrupa'nın bazı işletme okullarında master programları sadece bir yılda tamamlanıyor. Bununla birlikte YÖK denkliğinin de önemli bir konu olduğunun unutulmaması gerekiyor. Peki, hangi ülkelerde hangi eğitim programlarının YÖK denkliği var?

Bu sorunun yanıtı için hemen şimdi ICES Turkey internet sitesini ziyaret edebilirsiniz. Hangi okullarda yüksek lisans eğitimi almanızın sizin için çok daha avantajlı olacağı ve buna benzer soruların yanıtları detaylı bir şekilde aktarılıyor. Yurtdışında yüksek lisans eğitimi ile ilgili merak ettiğiniz her sorunun yanıtını bu sitede bulabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Hadi sen de fikrini söyle!