24 Kasım 2016 Perşembe

La Roche Posay Effactlar Yüz Temizleme Jeli


Normalde cildim yağlı yapıda.Burun kenarlarım ve alnım sebumdan parlar.Bu görüntüyü sevmediğim için genellikle dermokozmetik cilt temizleme jelleri kullanıyorum. Özellikle cilt yapıma uygun olan yağlı ciltler için olanları kullanıyorum ki cildim sebumdan arınsın.


Cilt bakımında en güvendiğim markalardan biri de La Roche Posay.Bugüne kadar termal suyunu, fondötenini, güneş kremini severek kullandım. Markanın severek kullandığım bir diğer ürünü Effaclar temizleme jeli. Sabun içermeyen bu jel yağlı ve aynı zamanda hassas olan ciltleri kirden ve sebumdan arındırmak için üretilmiş.Özellikle akneye yatkın ciltlerin kullanımına uygun. Düzenli kullanımda akne ve sivilcelerin çıkmasını önlüyor.

Gelelim ürünü nasıl kullandığıma : Nohut büyüklüğündeki jeli biraz su ile köpürterek yüzüme uyguluyorum.Sonrasında güzelce duruluyorum. Cildim tamamen tertemiz oluyor. Hani o gıcır gıcır hissi var ya onu hissediyorum. E haliyle biraz kuruluk yaşıyorum.Hafif yağsız bir nemlendirici ile de bu kuruluk sorununu hallediyorum. Yağdan,kirden arınmış cildimin keyfini sürüyorum.Yağlı cilde sahip olanlar bahsettiğim bu keyfi çok iyi bilirler.Zira o keyif,o kuruluk bizim için nadir bir durum.
Bu ürünle o keyfi yaşıyorum.

Ürünün oldukça bereketli olduğunu söylemeliyim.Nohut kadar ürün tüm yüze yetiyor artıyor bile. Bu sebeple bir kutu jel aylarca yani uzun süre gidiyor.

Effaclar jel sabun,alkol,renklendirici ve parfüm içermiyor. Cildi yatıştırma amaçlı termal su içeriyor.

Ürünün tek sevmediğim yanı kokusu. Nasıl anlatsam böyle deterjan gibi kokuyor.
Kokusuna aldırış etmeden etkilerine odaklanıp kullanıyorum. Çok rahatsız edici değil yani.

Ürünün üzerinde sabah akşam kullanın diye yazıyor ama ben o kadar sık kullanmıyorum.Haftada bir kez ya da ihtiyaç duydukça kullanıyorum.

Kuru cilde sahip olanların kaçınması gereken bu ürünü yağlı ve sivilceye yatkın cilde sahip olanlara rahatlıkla öneririm.



12 yorum:

  1. Benim kaçmam gereken ürünmüş ama öneri isteyenler için aklımda olsun; sevgiler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Senin cildin kuru.Evet,senin kaçınman gereken bir ürün :)

      Sil
  2. Ben de yıkama jelini severek kullanıyorum:) paylaşım için teşekkürler.

    YanıtlaSil
  3. Sivilceli dönemde çok işime yarayan bir jel bu

    YanıtlaSil
  4. Bende La Roche Posayın Toleriane serisini kullanıyorum. Cokta memnunum, dedigin gibi La Roche Posayın tum ürünleri mukemmel bence :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Toleriane serisini kullanmadım hiç.
      Ama La Roche Posay'in hangi ürününü kullandıysam hep memnun kaldım.

      Sil
  5. Markayı cok merak ediyorum. Karma cildime iyi gelir dibi :)

    YanıtlaSil
  6. tam bana göre imiş karma yağlı cildim var :(

    YanıtlaSil

Hadi sen de fikrini söyle!