20 Ocak 2016 Çarşamba

Kitap Yorumu: Tess'in Gözyaşları / Pepper Winters


Pepper Winters'ın daha önce hiç bir kitabını okumamıştım.Tess'in Göz Yaşları yazarın okuduğum ilk kitabı.Kitap aynı zamanda Karanlık Serisinin (Monsters In the Dark) ilk kitabı.

Konusuna gelirsek; Tess ve sevgilisi Brax Meksika'ya ilişkilerinin yıldönümlerini kutlamaya giderler. Yalnız ilişkilerinden Tess o kadar da memnun değildir çünkü Tess cinsellik açısından ne kadar istekli ve farklı fantezilere sahipse Brax o kadar sakin ve tutkusuzdur.Tess'in istediği bu değildir.Ona bu yetmez.Ama bunları kalkıp sevgilisine de anlatamaz.Onun kötü bir kadın olduğunu düşünecek diye çok korkar.



Meksika'da bir barda bir şeyler içerlerken bir grup Brax'i öldüresiye dövüp kızı kaçırırlar.Tess'i tıpkı bir mal gibi barkodlayıp kaçmasın diye,kaçarsa yeri tespit edilsin diye bir de çip takarlar. Tess ne kadar baş kaldırırsa o kadar dayak yer. Ve çok geçmeden onu Fransa'ya köle olarak satarlar. Ona "esclave" yanı "köle" diye hitap eden Bay Q yani sahibi tuhaf fantezilerini Tess'in üzerinde uygulamaya başlar.Tess bir yandan efendisinden nefret ederken diğer yandan onu şiddetli bir şekilde ister,arzular.

Açık söylemek gerekirse kitabı okurken oldukça zorlandım.Bu kitabın akıcı olup olmamasından kaynaklı bir zorlanma değildi.Aksine kitap akıcıydı.Benim okumaya zorlandığım şeyler kitaptaki psikolojik ve fiziksel şiddet, bir türlü normal göremediğim,anlam veremediğim fanteziler, ani duygusal değişimler,dengesiz kişilikler ve aşırı cinsellikti. Tess'in sevgi ve ait olma bakımından bu kadar aç olması da ruhumu yaraladı.Onun için üzüldüm.Çünkü sapkın bir ilişkiye bile ait olmaya çalışıyor.
Bay Q ise ne yaşamış olursa olsun,bilinç altı neyle dolu olursa olsun gözümde yeri çok değişmedi.Ona hak veremedim. Yaşadıkları onu bana pek haklı gösteremedi.

Kitabı okurken evet zorlandım ama sevdim de.Konusunun farklı,özgün olmasını sevdim.Yazarın hayal gücünü,cesaretini,köle ticareti gibi önemli bir konuyu ele almasını,bu konuya dikkat çekmesini,kitabın orjinal kapağin yansıması olan kapağını sevdim.

Özetle; dark romance türünü seviyorsanız ve yukarıda bahsettiğim unsurlara takılmam okurum diyorsanız kitap okunası bir kitap.

Arkadya Bitter'den serinin diğer kitaplarını da çevirip yayınlamalarını istiyor devam kitaplarını çok merak ediyorum.


Kitabın tanıtımından:


Kitabın adı: Tess'in Gözyaşları
Özgün adı: Tears of Tess
Yazar: Pepper Winters
Seri: Karanlık, #1
Çeviren: Arzu Sarı
Sayfa sayısı: 496
Türü: Yetişkin
Yayın evi: Arkadya Bitter



Muhteşem bir hayatım vardı. Aşıktım, mutluydum ve istediğim her şeye sahiptim. Sonra bir gün her şey değişti. Bir adama satıldım!

Sevgilisi Brax Cliffingstone, yıldönümlerini kutamak için Tess Snow'u Meksika'ya götürene kadar ikisininde geleceğe dair umutları vardı. Altın rengi kumsalların, denizin ve güneşin tadını çıkaracak, birbirlerine yeniden aşık olacaklardı. Ancak gördükleri güzel rüyanın kabusa dönmesi uzun sürmedi.
Dünyanın gölgelerindne habersiz Tess, kaçırılmış, hırpalanmış ve satılmıştı. Yeniden aydınlığa kavuşmasının bedeli ise şeytanla yapacağı anlaşmada, yalnızca bedenini değil ruhunu da ortaya koyması demekti.

Zindanımın derinliklerinde yankılanan bir fısıltı, "Gözlerindeki karanlığı görüyorum," diyordu. "O karanlık beni besliyor, o karanlık beni çağırıyor."
Ve karanlığın tadı kanıma karıştı. Acı, artık kalbimin en tanıdık yolcusuydu.


7 yorum:

  1. Merhaba...
    Kitaplar hayatımın büyük bir parçası, çok seviyorum okumayı... Fakat bu kitap, gerçekten zorlayıcıymış.
    Ellerinize sağlık.
    Ben de sizi bloğuma beklerim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba,
      Zorlayıcı fakat tuhaf bir şekilde de okumak istiyor insan.
      Kitap güzel.

      Sil
  2. Kitap neden bilmiyorum ama bu pembeli haliyle çekici geldi. Okunmayı bekleyen 5-6 kitabım var sanırım onları değerlendirdikten sonra sepetime ekleyeceklerimden biri de bu kitap olacak =)

    iyi okumalar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Konusu değişik.Dark romance okurum diyorsan iyi bir seçenek :)

      Sil
  3. konu bana aynen fifty shades of greyi hatırlattı direk..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet,bana da anımsattı ama Bay Q, Bay Grey'e göre daha sert,dahakaranlık diyebilirim.Tuhaf zevkleri var.

      Sil
  4. o değilde kitabın rengi çok hoşuma gitti :D

    YanıtlaSil

Hadi sen de fikrini söyle!