28 Eylül 2018 Cuma

Check Up ile Sağlığınızı Kontrol Ettirin!

Uzun yıllar boyunca sağlık ile ilgili erken teşhisin önemine dair bir farkındalık yaratmak adına pek çok çalışma gerçekleştirildi. Artık hemen her hastalıkta erken tanının ne denli önemli olduğu toplum tarafından da biliniyor. Ancak yine de istisnasız herkesin yaptırması gereken düzenli sağlık kontrollerinin ihmal edildiği de dikkatlerden kaçmıyor. Oysa erken tanı ancak yapılacak kontroller neticesinde konabilir.

Vücudunuzda sinsice ilerleyen bir hastalığın olup olmadığını ancak check up merkezleri tarafından gerçekleştirilen sağlık taramaları ile anlayabilirsiniz. Bazı hastalıkların ilk evrelerde hiçbir semptom ile kendini belli etmediği ya da bir başka deyişle hiçbir belirti göstermeden ilerlediği bilinir. Özellikle bu hastalıklara karşı mücadele çok daha etkin bir tedavi sürecini gerektirebiliyor. Oysa check up ile bu hastalıkların da taraması gerçekleştiriliyor.

Check Up Neleri Kapsar?
Yapılacak olan check up taraması ile vücudunuzda nelerin kontrol edileceğine aslında hekim tarafından karar verilir. Yaşınız, cinsiyetiniz, mesleğiniz, beslenme şekliniz, kötü alışkanlıklarınızın olup olmadığı, daha önce geçirdiğiniz hastalıklar, ailenizde olan genetik hastalıklar ve daha pek çok unsur dikkate alınıyor. Tüm bunlar doğrultusunda hekim tarafından bir risk haritası çıkarılıyor ve sizde olması muhtemel hastalıklar tek tek yapılan incelemeler ve tetkikler ile araştırılıyor.
Bu nedenle yapılacak check up ile hangi kontrollerin gerçekleştirileceği aslında kişiden kişiye değişecektir. Genç yaşta birinin herhangi bir sağlık şikayeti yoksa ve beslenme şekli, mesleği gibi faktörler de bir yatkınlık doğurmuyorsa tansiyon ve şeker hastası olup olmadığını araştırılmasına gerek olmuyor. Bu ve benzeri risklerin hekim tarafından yapılan geniş kapsamlı bir değerlendirme ile belirlenmesi en doğru teknik oluyor.
Çocuklar da dahil olmak üzere herkesin düzenli olarak yaptırması gereken bu sağlık taraması hakkında daha detaylı bilgi almak isteyenler Acıbadem gibi sağlık kuruluşlarının web adreslerini tercih etmeli! Farklı blog ya da sitelerde yazan bilgilerin doğruluğuna şüphe ile bakılmalıdır. Acıbadem gibi sağlık kuruluşlarının internet sitelerinde merak edilen her türlü sorunun yanıtı bulunabiliyor. Check up hakkında daha detaylı bilgi almak için siz de doğru sitelere rotanızı çevirmelisiniz.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Hadi sen de fikrini söyle!