15 Kasım 2016 Salı

Seboreik Dermatit ve Zigavus Medicade+ Şampuan


Seboreik dermatiti bilenler bilirler.Bilmeyenler için kısaca özetlemem gerekirse saçlı deride oluşan bir tür egzama. Çoğu zaman aşırı saç yağlanması ve ağrılı,iltihaplı küçük yaralar,kabuklanmalar şeklinde ortaya çıkıyor. Bu yaralar o kadar can yakıyor ki saç taramak işkence gibi oluyor.Bu hastalık yok olan ,biten bir hastalık değil .Arada yavaşlıyor,arada da stresli dönemlerde atak yaşatıyor.Bir atak döneminde Zigavus Medicade+ Şampuana denk geldim.Hemen kullanmaya başladım.



Zigavus Medicade+ Şampuan problemli saç ve saç derisi için üretilmiş bir şampuan.İçeriğinde seboreik dermatite iyi gelen ardıç katranı,sülfür,salisilik asit,keratin ve panthenol bulunuyor.

İçinde ardıç katranı olduğu için kokusu ilk başta tuhaf gelebilir ama rahatsız eden bir koku değil.Alışıyorsunuz zamanla.

Şampuanı saçlı derinize masaj yaparak uyguluyorsunuz,ardından 2-3 dakika nüfuz etmesi için bekliyor sonrasında da duruluyorsunuz.

Şampuan içeriğindeki ardıç katranının da etkisiyle yaralarımın küçülmesini sagladı.Ağrıyı,hassasiyeti azalttı ama yaglanma konusunda etkili olmadı.Zaten sert bir şampuan değil.Büyük ihtimalle içeriğindeki keratin ve panthenol sayesinde saçları sertleştirmiyor,kolay taranır bırakıyor.

Özetle içinde ardıç katranı ve salisilik asit olduğu için seboreik dermatite iyi geldi.Daha önceden de bahsettiğim gibi bu hastalık tamamen geçmiyor.Özellikle stresli dönemlerde atak yaşatıyor.Böyle zamanlarda içinde katran olan bu tarz şampuanlar ataklarınızı daha hafif atlatmanızı sağlayacaktır.

12 yorum:

  1. Yardımcı olmasına sevindim. Teşekkürler ^^

    YanıtlaSil
  2. geçmiş olsun
    iyi gelmesine çok sevindim

    YanıtlaSil
  3. Erkek arkadaşımın şikayeti aşırı kepeklenme ve saç derisinde kızarıklıklar şeklinde. Pirdolin kullanıyor ve çok memnun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Pirdolin,Sedolin,Kadolin kullandım ama pek fark görmedim.

      Sil
  4. geçmiş olsun streslenmekle coşan bir rahatsızlık diye biliyorum kokusu nasıl olursa olsun faydalı olması güzel :

    YanıtlaSil
  5. Çok geçmiş olsun... kayınvalidemde var seboreik dermatit, şampuan aklımda olsun. Öptüm çok!

    YanıtlaSil
  6. Vichy nin şampuanını kullandın mı canım çok övülüyor da :) bende aynı dertten musdaribim :/

    YanıtlaSil

Hadi sen de fikrini söyle!