29 Haziran 2016 Çarşamba

Coslys Organik Sertifikalı Doğal Yabani Çiçek Kokulu Kristal Roll-On Deodorant


Yaz kış çok terleyen biri olarak deodorant meselesi benim için önemli.Terlemeyi önleyen deodorantları sağlıklı bulmuyorum.Deodorant bana göre terlemeyi değil kötü kokuyu önlemeli.Bu düşünceyle piyasadaki deodorantları denemeye devam ediyorum.
Deodorant denerken aluminyum içerenleri de kullanıyorum içermeyenleri de.Deodorantlarda kullanılan aluminyum bildiğiniz gibi lenf bezlerinde kitle oluşumunu ve göğüs kanserini tetikliyor.Bu sebeple sağlığını düşünen kişiler aluminyum içermeyen deodorant tercih ediyorlar.Ben de bu konuya dikkat ederek birkaç tane aluminyum içermeyen deodorant aldım.Ancak ter kokusunu hiçbir şekilde kesmediler.Ben de umudumu kesip aluminyum içeren deodorantlara geri döndüm.Ta ki Coslys 'i kullanana kadar.

Yalan yok aluminyum içermediğini okuyunca yine aynısı olacak dedim,yine kokuyu önlemeyecek. Ama Coslys beni şaşırttı.İlk defa aluminyum içermeyen bir deodorant ter kokmamı önledi.İçeriğinde alum taşı adı verilen bir madde var ve bu kötü kokuyu önlemeye yarıyormuş.Aynı zamanda gözenekleri tıkamadan ter kokusunu önlüyor. Kıyafetlerde beyaz iz bırakmıyor.Sürdükten kısa süre sonra kuruyor.


Peki içeriğinde neler var?


Coslys deodorantın içinde neler yok?
Sentetik parfüm,paraben,aluminyum,boya,koruyucu,PEG,petrol ürünleri,parafin,silikon türevleri ve GDO yok.

İçerik olabildiğince temiz ve ürün organik sertifikalı.
Hayvanlar üzerinde test yapmıyor.Yani cruelty free.

Özetle ben Coslys deodorantı sevdim.

İçerik konusunda hassassanız ve iyi bir deodorant arıyorsanız Coslys deodorantı Yaşam Dükkanı sitesinden sipariş edebilirsiniz.

7 yorum:

  1. İstemediğim bütün ürünler yokmuş bu iyi oldu teşekkürler :)

    YanıtlaSil
  2. Deodorantlarda daha ziyade aluminium cloride olur, bu üründe onun yerine potassium alum var. Potasyum alum bir aliminyum tuzu yani bu ürüne aliminyumsuz diyemeyiz. İkisinin arasındaki fark ise molekül büyüklüğü. Potassium alum'un parçacıkları büyük olduğu için cilt tarafından emilemez, bu da aliminyumun sağlığa zararlı etkilerinin oluşmasını önler deniyor.Ben de çok sıkışınca potassium alum içeren ürünler kullanıyorum ama onun dışında su-sabun, kolonya, karbonatlı su gibi yöntemlerle idare etmeye çalışıyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Potasyum alum mineral tuz olarak geçiyor.Aluminyuma göre çok daha masum olduğu yazıyor kaynaklarda.
      P.alum kristal deodorantlarda da kullanılan bir madde.

      Su-sabun ,kolonya gibi yöntemler malesef bende işe yaramıyor.Sende işe yaraması çok iyi.

      Sil
  3. Alum taşıyla ilgili de farklı yorumlar var... ben sıfır alüminyumlu roll on kullanıp gün içinde sık sık yenilemeyi tercih ediyorum bu yüzden. Sevgiler :)

    YanıtlaSil
  4. Kötü koku oluşumunu engellediği kesin.Severek kullanıyorum bende...

    YanıtlaSil

Hadi sen de fikrini söyle!