20 Aralık 2015 Pazar

Ürün İncelemesi: Batiste Kuru Şampuan Original / Fresh / Wild


Saçlarımın gün içinde yağlanıp hacimsizleşmesinden şikayetçiyim.Evdeyken bu durum o kadar problem olmasa da çalışırken hoş olmuyor. Napsam,ne kullansam diye düşünürken bir gün Batiste kuru şampuandan aldım.

İlk aldığım çeşidi Orginal'di.Sandım ki o da daha önce kullandığım kuru şampuanlar gibi saçımın o kötü görüntüsünü biraz olsun alacak ve saçımı semsert yapacak.

 Sonuç hiç de sandığım gibi olmadı. Saçlarım yeni yıkanmış gibi tertemiz oldu.Kesinlikle sert olmadı.
Kuru şampuanlardaki en büyük problemlerden biri tepeden aşağıya un dökülmüş görüntüsü de oluşmadı.İlk sıktığınızda tabi ki bir beyazlık oluşuyor ama birkaç saniye bekleyip taradığınızda beyazlık yok oluyor. Hacim mi? Kesinlikle saçlar daha hacimli ve havalı oluyor.

Original 'i aldıktan sonra ben rahat duramayıp Fresh ve Wild çeşitlerini de aldım.
Öncelikle üçünün de piyasadaki çoğu kuru şampuanlardan kıyas götürmeyecek kadar iyi olduklarını söylemeliyim. Denediğim hiç bir marka saçımı bu kadar temiz(mişçesine) göstermedi. Saçımı sertleştirmeden hacim veren,temiz gösteren tek marka Batiste oldu.

Peki üçünü de kullandın,en çok hangisini beğendin derseniz;
İçlerinden en uzun süre temiz ve hacimli gösteren Original oldu. Diğer ikisi de onun kadar güzel ama Original sanki bir tık daha iyi. Koku bakımındansa Wild hepsini sollar.Kokusu müthiş.Parfümü yapılsa ilk alacaklardan olurum. O nasıl güzel bir koku! Fresh adı üstünde fresh,canlandıran bir kokusu var, Fresh'in verdiği hacim de muazzam.Anlayacağınız hepsi birbirinden güzel.Tekrar aldığımda Wild ve Original'i alacağım.

Ulaşılabilirliği artık daha rahat.Önceden sadece Sephoralarda satılırken artık Gratis,Watsons gibi mağazalarda,çeşitli sitelerde satılıyor.

Batiste kuru şampuanların eksisi ne derseniz çabuk bitmeleri derim. Çok kısa sürede bitiyorlar.
Bir diğer eksisi ise fiyatlarının hayli yüksek olması ve indirime nadiren  girmeleri.

Bu eksilere rağmen piyasadaki (denediğim) en iyi kuru şampuan olmalarından dolayı Batiste kuru şampuanları almaya devam edeceğim.

Not: Kullanmadım ama Batiste kuru şampuanların XXL Volume çeşidinin saçları sertleştirdiği için pek sevilmediğini okudum.Alırsanız Wild ve Original'i öneririm.Ama stokları bitirmek yok.Anlaştık mı :)

8 yorum:

  1. Fresh olanını kulladım kokusuna bayılıyordum bitti yenisini almak istiyordum ve aklım karışıktı hangisini alsam bu sefer diye, aklımda açıkçası wild vardı ama orginalde olabilir şimdi.Çok çabuk bitiyorlar kesinlikle. Yazı güzel denk geldi, umuyorum ki yılbaşı indiriminde indirimde olur, olmazsada mecbur alıcam, ince, çabuk sönen ve çabuk yağlanan saç yapısına sahibim, yaz kış kurtarıcım benim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bulduğunda ikisini de al derim.Çünkü çok çabuk bitiyorlar.
      Yılbaşında olsa indirim kesin stok yaparım :)Tabi bulabilirsem.Malum mağazalar talan ediliyor.

      Sil
  2. Xxl olan cesidi evet sac diplerini biraz sertlestiriyor, o da sac spreyi icermesinden kaynakli. Ama inanin bana oyle guzel dolgunlastirip sac diplerini kabartiyor ki o sertlestirme etkisini bazen kolayca goz ardi edebiliyorum. Ince telli ve sonuk saclarim var. Kafama inek yalamis edasiyla yapisir normalde. Bunu bambaska bi sekilde degistirmesine bayiliyorum. O yuzden bi sans verin bence eger benim gibi bi sorununuz varsa :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. XXL için hiç olumlu şeyler duymadığım için ve saçı sertleştirdiği için almayı düşünmüyorum.Wild ve original'i çok sevdim.

      Sil
  3. Wild olanını denememistim ilk fırsatta bakacağım cnm

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Müthiş kokuyor.Vaadini de yerine getiriyor.Mutlaka bak canım.

      Sil
  4. XXL Volume gercekten de kazık gibi yağıyor sacları, bitsin diye kullanıyorum. Original olanı en iyisi.

    YanıtlaSil

Hadi sen de fikrini söyle!