9 Ağustos 2015 Pazar

Ürün İncelemesi: Bioderma Sebium Yüz Temizleme Jeli


Benim bir yüz temizleme jelinden beklentim cildimdeki fazla yağı alsın ama bunu yaparken de cildimi kurutup gerginleştirmesin.Daha önce kullandığım Avene yağlı ciltler için temizleme jeli beklentimin ilk kısmını karşılarken ikinci kısmında sınıfta kaldı.Yani cildimi çok iyi temizliyordu ama aşırı da kurutuyor,pul pul yapıyordu.
Bioderma'ya geçtiğimde bu böyle olmadı.
Bioderma jel yüzümdeki fazla yağı bir güzel alırken cildimi de kurutmadı.
Bu yüzden bu jeli çok sevdim. Cildime gerçek bir temizlik hissi ve ferahlık verdi.

Çinko glukonat içerdiği için olsa gerek kullandığım süre boyunca pek sivilcem çıkmadı.
Biliyorsunuz ki çinko sivilcelere karşı antibiyotik kadar etkili.

Bioderma Sebium yüz temizleme jeli sabun,deterjan ve renklendirici içermiyor. E peki neden o zaman açık mavi rengi var derseniz(benim gibi) içeriğindeki antibakteriyel özellikli bakır sülfat jele bu rengi veriyormuş.


Jelin oldukça bereketli olduğunu da söylemeliyim.Az miktar ürün (nohut tanesi kadar) tüm yüze yetiyor artıyor bile. Kullanımı ise çok basit.Az miktarda ürünü avucuma alıp yanaklarımdan başlayarak ıslattığım yüzüme dairesel hareketlerle uyguluyorum.Hafif köpürüyor ve yüzümü yıkayıp duruluyorum.Sonrasında kağıt havluyla yüzümü siliyorum.İşte bu kadar.

Jelin hafif ,belli belirsiz hoş bir kokusu var.

Bioderma jel karma ve yağlı ciltlere uygun.Ama kuru cilde ya da normal cilde sahip olanlar uzak durmalı çünkü ciltlerini aşırı kurutabilir.

Yağlı ve sivilceli cilde sahipseniz bu jeli Bioderma Sebium AKN Krem ile beraber kullanırsanız daha etkili sonuç alabileceğinizi düşünüyorum. 

2 yorum:

  1. Severek kullandığım bir üründü. Fkat karma cildim olmasına rağmen neredeyse kurutmaya meyilliydi :) İçeriğindeki SLS olmasaydı =) Cyrene yüz temizleme jelleri ve Moshos'un yeni çıkarttığı yüz yıkama jellerini denemediysen öneririm, çok çok memnunum.

    YanıtlaSil
  2. ben bunu seviyorum ama uzun süredir yeniden alamadım elimdekiler bitince ancak..

    YanıtlaSil

Hadi sen de fikrini söyle!