6 Ocak 2015 Salı

2014'te Neler Okudum?


2014'te merak ettiğim kitapları okumaya çalıştım.Okuduklarımın büyük bir bölümü polisiye gerilim türündeydi. Tek tek kısa kısa bahsedersek;

Masumiyetin İçin Savaş / Tess Gerritsen Diğer Tess romanlarına göre oldukça farklı.Rizzoli & Isles serisinde alışmış olduğumuz kanlı sahneler,otopsiler bu kitapta görülmüyor.Kitapta gözüm Rizzoli'yi aramadı desem yalan olur. Genel olarak romantik polisiye tarzında.


Aşkname / İskender Pala :  Kitap genellikle sonu hüsranla biten aşk hikayelerinden bir demet niteliğinde.Farklı yüzyıllarda geçen hikayeler, kavuşamayan aşıklar, hasret dolu şiirler, mektuplar, içli şairler..

Buz Gibi Soğuk / Tess Gerritsen :   Buz Gibi Soğuk, Tess'in bugüne kadar okuduğum kitapları arasında beni en fazla heyecanlandıran kitabı oldu.                                                              
*  Kemik Koleksiyoncusu / Jeffery Deaver : Son sayfalara kadar merakla okudum.
Konu güzel, kurgu da öyle.Boynundan aşağısı tutmayan bir dedektif polislerle oyun oynamak isteyen bir katili bulmaya çalışıyor.

*  Paranoya / John Rector : Karısını öldürmekle tehdit ettiğinin ertesi günü mısır tarlasında genç bir kızın cesedini bulan çiftçi McCrey sorunlu bir geçmişe sahiptir. İlaçlarını kullanmayıp aşırı alkol tükettiğinde yaptıklarını hatırlamamaktadır. Tarlasındaki kızı yoksa O mu öldürmüştür?

Gece Nöbeti / Tess Gerritsen :  Kitabı sanki Tess Gerritsen değil de bir başkası yazmış gibiydi.Olay örgüsünü ve olayların sebeplerini tahmin etmek hiç de zor olmadı.
                                                                                                                                      
Kusursuz Tuzak / Lisa Gardner : Kitabın adını aldığı son sahneler gerçeklikten uzak geldi bana.Ayrıca kitabı okumak özellikle bazı kısımlarda beni çok rahatsız etti Bunun dışında kitapta her bölümün başlangıcında örümceklerle ilgili bilgiler veriliyor.
Örümcekler hakkında baya şeyler öğrenmek mümkün.

Asla Arkana Bakma / Tess Gerritsen : Romantik polisiye olarak tabir edebileceğim bir kitap.Entrikalar,sırlar, saklanan oyunlar, CIA, ordu, suikastlar..

Sessiz Oda / Lori Schiller : Kitabın kurgu olmaması,yazarın bizzat yaşadıklarını kaleme alması ilgimi çekti. Lori 17 yaşına geldiğinde sesler duymaya başlar.Bunlara daha sonra görüntüler eklenir. Şizofren teşhisi, intihar teşebbüsleri, krizler , klinikte geçirilen yıllar... 

*  Paranoya / Tami Hoag : Tami Hoag'tan okuduğum ilk kitap.
Tess Gerritsen kitaplarındaki Rizzoli gibi bu kitapta da sıkı dedektifler var.
Sam Kovac ve Nikki Liska espirili,ağzı bozuk ama gözüpek dedektiflerdir.
Özellikle kendi aralarında yaptıkları espiriler , birbirleriyle dalga geçmeleri kitabı okunur yapan unsurlardan.
                                                                                                                                                              
Ejderin Aşkı / G.A.AIKEN :  Kitap fantastik tarzda.Gerçeküstü,olağandışı nesneleri,kişileri kitapta bol bol görmek mümkün: Konuşan ve insana dönüşen ejderhalar, büyüler, cadılar, bunun gibi şeyler..

Adaletin Gizli Mezarlığı - Ted Dekker : Kitap polisiye gerilim tarzının iyi örneklerinden biri.
Olayların sonucu beni gerçekten şaşırttı,heyecanlandırdı.
Kurgu kesinlikle tahmin edilebilecek tarzda basit değildi benim için.
Kendini okutan,sürükleyici bir kitaptı.

Psikopat / Tami Hoag: Paranoya'dan sonra okuduğum 2. Hoag kitabı. Hoag'ı neden bu kadar geç keşfetmişim diye hayıflanıyorum.Kitap, acımasız şekilde katledilen Bayan Haas ve evlatlık çocuklarının cesetlerinin bulunmasıyla başlıyor. Üzerinde Bayan Haas'ın kolyesi bulunan sabıkalı Karl Dahl birinci dereceden şüphelidir.

Ölümden Daha Derin / Tami Hoag : Belden aşağısı toprağa gömülmüş, gözleri ve dudakları yapıştırılmış, kulak zarları yırtılmış ve vücudunun çeşitli yerlerinden bıçaklanmış olarak bulunan ölü kadınlar..
İlk kurbanı bulan ve psikolojileri alt üst olan 5.sınıf öğrencileri. 

Siyahlı Kadın / Kerry Wilkonson : Şehir merkezinin en işlek caddelerine bırakılan kesik kollar ve bu kolların kayıp yakınlarına ait olup olmadığını merak eden kaygılı akrabalar. Yapılan DNA testleri,sorgular,araştırmalar..
Dedektif Jessica Daniel'ın işi epey güçtür çünkü kesik kollardan başka elinde ipucu yoktur. Sonuna kadar kendini heyecanla okutan bir kitap.

Anlatmak İçin Yaşa / Lisa Gardner : Anlatmak İçin Yaşa beni derinden etkileyen bir kitap oldu.Bu kitap için sadece polisiye gerilim demek yeterli değil. İçinde dram da var.
Olaylar Danielle'in etrafında gerçekleşiyor.Danielle henüz küçük bir kız çocuğuyken babası tüm aileyi katledip sadece Danielle'i sağ bırakıp kendi başına da sıkarak intihar etmiştir. 

Ölümcül Merhamet / Robin Lafevers : Paranormal,yüksek fantezi,tarihi kurgu sevenlerin bir solukta okuyacağı bir roman. 

Karanlık Zafer / Robin LaFevers:  Ölümün Hizmetkarları üçlemesinin ikincisi olan bu kitap, ilk kitap olan Ölümcül Merhamet'te bir ara görünüp kendini merak ettiren Ismae'nin manastırdan arkadaşı Sybella'i anlatıyor.




2 yorum:

  1. Adaletin Gizli Mezarlığı adlı kitabı yorumunuz üzere okuma listeme alacağım ve tunaweblog.blospot.com adlı blogumda okuduklarım listesine ekleyeceğim. Biz kitap severleri bilgilendirdiğiniz için teşekkürler..

    YanıtlaSil
  2. TEŞEKKÜRLER TANITIMLAR İÇİN
    NOTLARIMI ALDIM

    YanıtlaSil

Hadi sen de fikrini söyle!