9 Ekim 2014 Perşembe

Sizin de Başınıza Gelebilir!

Herkese merhaba!
Çok sık yapılan ve karşılaşılan makyaj hatalarını ele alalım istedim.
Bakalım en çok yapılan hatalar nelermiş.

                                   

* Rujun dişlere bulaşması:
İtiraf ediyorum bu benim başıma çok sık gelir.
Temiz bir peçeteye öpücük kondurup fazla rujdan kolaylıkla kurtulabiliriz aslında ama ya ihmal ediyoruz ya da unutuyoruz.




* Dudak kalemini rujdan açık koyu renk seçmek



* Kirpikleri birbirine yapıştırmak
Maskara kullanırken fazlasını sıyırmamız gerek.Yoksa fazlası kötü bir görüntüye yol açıyor.


* Aydınlatıcının abartılması
En kötü makyaj hatalarından olsa gerek. 

* Fondötenin yanlış kullanılması.
Özellikle bronzlaşıldığında yüz bölgesine açık renk fondöten sürülmesi.
Boyun ve yüz bölgesinin farklı tonlarda olmamasına dikkat edilmeli.

4 yorum:

  1. Kendi fikirlerimi söyleyeyim mi? Rujun dişlere bulaşmasını önlemek için yapılması gereken öpücük kondurarak fazla rujdan sıyrılmak değil, çünkü dişe bulaşan ruj -dudağın rengini örtebilmek için- özellikle alt dudağın iç kısmına fazlaca getirdiğimiz kısmı. bu yüzden içte kalan fazlalığı parmağı emme yöntemiyle temizlemek daha mantıklı.
    Dudak kalemiyle ruju aynı tonda seçmemek bir hata olabilir ama ya kişi "ombre dudak" modasını uygulamak istiyorsa ne diyeceğiz? "ombre dudaklar aynı tona uymuyor çabuk sil" mi? aynı biçimde "örümcek ayağı maskara" da zaman zaman moda oluyor. Bu modayı da mı engelleyelim?
    4. olarak koyduğun fotoğraf zaten "aydınlatıcının abartılması" durumuna bir örnek olmamış. aydınlatıcının sürüldüğü yerler malum, eva longoria'nın makyajındaki hata ise kullandığı -büyük ihtimalle- kapatıcısını sabitlemek için kullandığı hd powder'ı iyice dağıtamaması yüzünden flaşlı fotoğrafta parlaması.
    Bunun dışında insanlara "makyaj hataları" başlığıyla ahkam kesilmesini son derece yanlış buluyorum, kozmetik blog yazarı olsaydım büyük ihtimalle bu konuda açacağım konu "makyaj hatalarIM" olurdu.
    fikirlerimi genel olarak yazdım, yanlış anlamazsan çok sevinirim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kendi fikirlerinizi saygı çerçevesinde tabi ki söyleyebilirsiniz.
      Rujun fazlaligi çeşitli yöntemlerle alinabilir.
      Parmak emme yöntemi özellikle kırmızı ruj sürüldügünde hiç de uygun olmuyor. Bir de ruj kalıcıysa parmaktan çıkarmak zahmetli oluyor. Bu sebeple bu yöntemi tercih etmiyorum.
      Peçete yöntemi daha temiz oluyor.

      'Genel' olarak kimse kirpiklerinin birbirine yapışmasini, kötü görünmesini istemez.
      Bu yüzden kirpikleri birbirlerine yapıştirmayan maskara aramıyor muyuz sürekli?
      Keza birbirine yapışmış kirpikler doğal da durmuyor.

      Ombre dudak uygulaması yukarıdaki bahsedilen hatayla tamamen farklı şeyler. Ombrede tek bir ruj yeterli gelebilir. Yukarıda bahsettigim koyu renk dudak kalemi ile cercevelenen dudaklara açık renk ruj kullanmak. Bkz dusmacunu blog Ombreyi uygulamali olarak anlatmış.

      Aydınlatıcı göz pınarlarina, göz altlarına, elmacık kemiklerine hangi kısım aydınlatilmak isteniyorsa oraya uygulanır. Hd pudra flaşli fotoğraflarda yüze yer yer un bulaşmış gibi görünüyor.

      Yukarıda belirttigim gibi saygı içeren yorumlara her zaman açığım . Ama art niyeti baştan sona bariz olan ,içinde 'ahkam kesmek' gibi ifadeler bulunduran yorumlara açık değilim. Bu hem bana hem de benim okuyucularima saygısızlık olur.

      Sil
  2. benimde bazi fotograflarda bembeyaz bir cildim oluyor, fondötenimin icindeki günes koruma yüzünden, sirf bunun icin ilk firsatta makeupforever hd fondöteni almak istiyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet,güneş koruması kullanınca da yüz olduğundan beyaz çıkıyor fotograflarda.

      Sil

Hadi sen de fikrini söyle!