23 Kasım 2014 Pazar

Doğanın Bir Mucizesi:Shea Butter


Shea Butter'ı mutlaka duymuşsunuzdur.
Bu müthiş nimet ile ilgili araştırdığım bilgileri derleyip blogumda  paylaşmak istedim.

* Shea Butter Afrika'da yetişen bir meyvedir.

* Meyvenin içi merhem kıvamında,yoğun bir yapıdadır.


* Shea Butter iyi bir nemlendiricidir.

* Özellikle topuk,dirsek gibi aşırı kuruyan,çatlayan bölgeleri nemlendirmek için kullanılır.

* Doğal güneş korumasına sahiptir. spf 3 içerir.

* A ve E vitamini bakımından oldukça zengin olduğundan kırışıklıklarla mücadele başarılıdır.

* F vitamini sayesinde cildin elastikiyetini artırır.
Özellikle hamile bayanların çatlakları önlemek için kullanmaları tavsiye edilir.

* Çatlak ,yara ve yanık izlerinin tedavisinde kullanılır.

* Egzama ve sedef hastalığının belirtilerini azaltır.

* Çok işlem görmüş,yıpranmış saçların bakımında faydalıdır.

* Bebeklerde oluşan pişiklerin tedavisinde başarılıdır.

* %100 doğal antiseptiktir ve yaraların iyileşmesini hızlandırır.

* Kozmetikte nemlendirici krem, sabun, güneş koruyucu, wax, lip gloss ve saç kremi yapımında kullanılır.



Umarım faydalı bir yazı olmuştur:)
Yazının altındaki tepkileri işaretlerseniz sevinirim.
Sevgiler..





9 yorum:

  1. evet kokusunu da çok seviyorum ben bunun..

    YanıtlaSil
  2. Günaydın;
    Birçok saç bakım şeylerinde vs lerde bulunuyor okuduğumda arkadasındaki içeriğini,güzel bir bilgi yumağı olmuş tatlım (:

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet,doğru.
      Çok iyi bir nemlendirici olduğu için saç bakım ürünlerinde yaygın olarak kullanılıyor.

      Sil
  3. Merhabalar,güzel paylasim icin tesekkürler sevgiler saygilar♥

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Güzel,içten yorumunuz için ben teşekkür ederim:)

      Sil

Hadi sen de fikrini söyle!
Ama lütfen link bırakma.