10 Ağustos 2013 Cumartesi

3.Konuk Yazarım: SAÇ BAKIM KÜRLERİ VE SAÇ SAĞLIĞI İÇİN İPUÇLARI

Merhaba  herkese…
Ben  Bir Dilim Limon blogunun sahibi MerveJ Öncelikle Her Şeyden Bir Tutam blogunun sahibine teşekkür ediyorum konuk olarak aldığı içinJ Sizlere saç bakımı ile ilgili kürlerden bahsetmek istedim .Hemen hemen bu konuyla ilgilenen herkes aynı kürleri görür.Bu yüzden elimden geldiğince farklı karışımlar bulmaya çalıştım..Yabancı sitelerden çeviri ile birkaç karışım tarifi aldım.Umarım sizler için faydalı olur….Sevgilerimle ….


Kuru saçlar için : Balla sütü karıştırıp saç derisine masaj yapın ,15 dk bırakın ve yumuşak bi şampuanla yıkayın.Saçınızın canlandıgını göreceksiniz.

Yağlı saçlar için : Bir tutam biberiye ve bir tutam kekiği 1 su bardağı kaynar suda demleyin.Sıvıyı saç diplerinize sürün.

Saçınızın çabuk uzaması için: Eşit ölçüde badem yağı ve susam yağından hazırladığınız kürü 10 günde bir uygulayın mucizeyi göreceksiniz.

Saçın incelmesini önlemek ve kalınlaştırmak için:
Erkekler ve kadınların çoğunun büyük problemi olan saç incelmesinin doğal bi çözümü var.Biberiye yağı ;Saçı besler ve kafa derisinin sağlığını korur.Biberiye yağı saç köklerini uyarır ve anti aging ajan olarak görev yapar .Demir ,kalsiyum ve B vitamini yüksek için renk ,parlaklık, kalınlık gibi özellikleri geliştirir.


Saçı Güzelleştiren  3 İşlem



Yumurta kullanımı
Yumurta sarısı ve yumurta akı saçlar için oldukça faydalıdır.Her türlü saç için uygun bi bakımdır.Saçlarınızı besler ve parlaklık verir. Saçınıza  uygulayın ve yaklaşık 30 dakika sonra soğuk su ile yıkayabilirsiniz. Bu işlem saçı çok sağlıklı tutar .2 haftada bir kez  kullanabilirsiniz.








Limon kullanımı
Eğer kepek sorununuz varsa, limon bunun için iyi bir ilaçtır. Saç derisi için yarım limonla ovmak yeterli gelecektir. Yaklaşık 20 dakika sonra ılık su ile yıkayın. Çok güvenli olduğu gibi her saç yıkama öncesinde yapabilirsiniz. Bu işlem kısa sürede kepeklerinizden kurtaracaktır.







Süt Ürünleri Kullanımı
Süt ürünlei saç nemlendirici olarak görev yapar. Bunun için, yoğurt iyi bir seçim. Saçınızın derisi için sade yoğurt yeterlidir. Bu mat saçlara sahip insanlar için idealdir.Saç yıkamadan önce haftada bir kez kullanabilirsiniz. 20 ile 30 dakika tutun ve soğuk su ile yıkayın.




*Fotograflar Google'dan alıntıdır.


6 yorum:

  1. Bu işlemleri yapmayı çok istiyorum ama saç derimde doktorun söylediğine göre egzama olduğu için korkuyorum. Bilgiler için ellerinize sağlık :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Egzama,seboreik dermatit gibi hastalıklarda doktorların önerilerini uygulamak en iyisi.
      Sevgiler.

      Sil
  2. Aa postum yayınlanmis:)Umarım faydalı olur herkese:)Teşekkürler Zehracim:)

    YanıtlaSil
  3. Çok teşekkürler ediyorum.. Ben de size mail adresinize gelecek haftaki yazımı gönderdim ulaştı mı acaba..:))
    Sevgiler selamlar..:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nete yeni girebildim.Evet mailin gelmiş canım benim.
      Çok teşekkürler:)

      Sil

Hadi sen de fikrini söyle!