6 Temmuz 2021 Salı

Yaşamın Gizli İşaretleri/Mecit Ömür Öztürk


 🧡"Resim sergisinde seyre daldığımız bir tablonun bir öğrenci tarafından yapıldığını bilmekle, aynı resmin ünlü bir ressam tarafından yapıldığını bilmek arasında, bakışımızı ve yorumumuzu etkileyen önemli farklar vardır. Onu bir öğrencinin yaptığı bilgisiyle hareket ettiğimizde, tablo üzerinde üretebileceğimiz fikirler sınırlıdır ama aynı tabloya bir ustanın elinden çıktığını kabul ederek baktığımızda orada çizgi hatası gibi görülen şeylerin bile muhteşem anlamlar içerebileceği kabulüyle hareket ederiz ve böylece zihnimizde derin açılımlar gerçekleşir. İşte hadiselere de öznesinin kader olduğunu bilerek baktığımızda ortaya özel hikmet ve anlamlar çıkar."

🧡"Gündelik yaşam sahnelerinin özel bir dili vardır. Elimizdeki bardağın düşüp kırılmasına varıncaya kadar, her yaşam sahnesi bir işarettir. Gün içerisinde semboller ve hadiseler üzerinden insana birçok mesaj ulaştırılır. Birçoğumuz bu özel yönlendirmeleri layıkıyla anlayıp değerlendiremeyiz."

🧡"Evrende gayesiz tek bir nesne gösterilemediği gibi, rastlantısal hiçbir olay da yoktur. Başa gelen irili ufaklı her hadise birçok gaye ve hikmet taşır. Gündelik her hadise de, Rabbimizin bize gönderdiği özel bir iletidir; anlam, mesaj ve işaretler yüklü birer semboldür. Yaşam, yönlendirici ve haberci işaretlerle dolup taşmaktadır. Hayatın beden dilini okumayı öğrenen biri, her olaydan, her yaşam sahnesinden kendisi için can alıcı yönlendirmeler çıkarabilir."

Dervişin Teselli Koleksiyonu kitabi ile tanıdığım yazar Mecit Ömür Öztürk 'ün bu kitabı da diğer kitabi  kadar akıcı ilerliyor. Tevafuklardan,işaretlerden,ilgimi çok çeken hissikablelvukudan bahsediyor yazar kitapta.

Kitabi okuduktan sonra gundelik yaşamda sıradan gibi gözüken ama bana bir mesaj ya da haberci olabilecek hadiseleri dusunmemi ve daha iyi kavramami sağladı. Hadiseleri yorumlayinca daha anlaşılabilir oldular.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Hadi sen de fikrini söyle!